Isımak ile parke kurutma, ısımak cihazı her ortamı kuruttuğu gibi aynı şekilde ıslanan parkeleri de çok rahat bir şekilde kurutulmasını sağlar, tabi fazla geç kalınmış sayılmaz ise.

Konu olan parke yazımıza başlamadan önce kısada olsa parke hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Parke Nedir? Kaç Çeşit Parke Bulunur? Suya Dayanıklı Parke Çeşidi Var mı? Gibi sorulara kısa olarak değinmek istiyoruz.

Parke, yapısal olarak ahşap bir malzeme olup, yer döşemelerinde kullanılan bir kaplama ürünüdür.

Genel türü olarak 3 çeşit parke tipi bulunur. Masif Parke, Lamine Parke, Laminant Parke olarak gruplandırılır.

Ürün özelliklerine göre ise, hepsi farklı yapıları mevcut ve farklı ağaç kullanımı olarak değişiklik gösterirler.

1 Paket parke ortalama olarak 1.84m² alana uygulanır.

Suya dayanıklı parke gerçekten var mı? Bu piyasada çok söylenmekte olup şunu hatırlatmak isteriz.

Hiçbir parke suya dayanıklı değildir. Sadece parkenin üst katmanı farklı kimyasal malzeme kullanılarak belli bir süre ıslanmayı deforme olmayı engeller buna katılıyoruz.

Fakat parkenin alt katmanı için bunu söyleyemeyiz eğer bir ıslaklık geldiğinde mutlaka parke bu suyu çeker zamanla şişer ve yapısı bozularak yerinden sökülür hatta yerinden fırlar.

İşte bu durumda devreye biz giriyoruz, şunu hatırlatmak isteriz parke döşenmeden önce alt katman olarak beton ve şap uygulaması mutlaka kuru olması ve parke döşemesi için mutlaka beton değerleri alınarak parke döşenmesi gerekir.

Eğer ıslak bir zemin veya nemli bir zemin üzerine atılan bu parke uygulaması, zaman içinde nem ve daha sonrası rutubet ve küf olur, bunun sonucunda parke zamanla oynamaya başlar ve istenmeyen kokulara bile ortam hazırlar.

Parke kurutma işlemi yapılmadan önce, parkenin ne kaynaklı suya maruz kaldığı tespit edilmeli ve hemen buna sebebiyet veren durum ortadan kaldırılmalı ve firmamızdan ısımak ile parke kurutma cihazı temini etmeniz gerekir.

Burada olay sadece parke kurutulması olmayacak genel bir kurutma yapılacak çünkü sadece parke ıslanmayıp alt katman olan şap ve beton da ıslanarak kurutulması gerekecektir.

Parke kurutma cihazı, yaşanan bu sorunlu bölgede zaten genel olarak hem beton için hem parke için çok rahat bir şekilde kurutma işlemini sağlayacaktır.

Bu kurutma süreci şu kadar sürer diyemeyiz, yaşanan soruna bağlı olarak çalışması gerekli ve sonrası nem ölçer cihazı ile test edilip uygun kuruma sürecine geldiğinde, tekrar parkelerin döşenmesi sağlanır.

Isımak parke kurutma cihazı, işte tam bu sorunların gidereceği ve sorun yaşadığınız bölgede ıslanan parke beton için tek çözüm kaynağı diyebiliriz.

Sakın bu durumu kendi haline bırakarak, kurutma yöntemini denemeyin, çünkü beton üstü ve parke altında kalan su neme dönüşerek rutubet küf oluşumuna devam etmesini sağlamış olursunuz.

Sağlıklı bir parke uygulaması için mutlaka parke öncesi nem kurutma işlemi yapılmalı ve su tesisatı gibi boruların eski ise yenilenmesi, daha sonrası parkelerinizin sağlamlığı ve kullanımı açısından çok önemlidir.

Nemtek ısımak ile parke kurutma firması olarak bu tür ve diğer sorunlarınızda daima yanınızda olup, firmamız aracılığı ile parke kurutma cihazını uygun fiyatlar ile satın almadan kiralama yöntemi ile de sahip olursunuz.

Sadece yapmanız gereken bizi arayarak daha detaylı bilgi ve sizin ihtiyacınıza yönelik olan ısımak cihazını tavsiyemiz doğrultusunda sahip olmakla beraber bu tür sorunlardan kolayca kurutulabilirsiniz.

İsterseniz firmamızdan ücretsiz olan keşif talebi bulunarak, gelen profesyonel ekibimiz sayesinde kaç cihaz ve kaç gün cihaz kiralaması gerekli olduğunu tarafınıza iletilmiş olacaktır.

#ısımakileparkekurutma #parkekurutma #ısımak #ısımakkurutma

Faydalı Bilgiler

Parke Nedir?

Parke, yapısal olarak ahşap bir malzeme olup, yer döşemelerinde kullanılan bir kaplama ürünüdür. 1 Paket parke ortalama olarak 1.84m² alana uygulanır.

Kaç Çeşit Parke Bulunur?

Genel türü olarak 3 çeşit parke tipi bulunur. Masif Parke, Lamine Parke, Laminant Parke olarak gruplandırılır. Ürün özelliklerine göre ise, hepsi farklı yapıları mevcut ve farklı ağaç kullanımı olarak değişiklik gösterirler.

Suya Dayanıklı Parke Var Mı?

Suya dayanıklı parke gerçekten var mı? Bu piyasada çok söylenmekte olup şunu hatırlatmak isteriz. Hiçbir parke suya dayanıklı değildir. Sadece parkenin üst katmanı farklı kimyasal malzeme kullanılarak belli bir süre ıslanmayı deforme olmayı engeller buna katılıyoruz. Fakat parkenin alt katmanı için bunu söyleyemeyiz eğer bir ıslaklık geldiğinde mutlaka parke bu suyu çeker zamanla şişer ve yapısı bozularak yerinden sökülür hatta yerinden fırlar.