Rutubet Kokusu Giderme

Rutubet Kokusu Giderme

Rutubet kokusu giderme işlemi öncesi rutubet oluşumuna sebep olanı bularak önlenmeli ve ardından rutubet kurutma işleminden sonra rutubetten kurtulunur.

Kötü kokulara yol açan rutubet eşyaların çürümesinden, çok önem verdiğimiz fotoğrafların yok olmasından, romatizma alerji ve benzeri pek çok sağlık sorununa kadar çok önemli durumlar yaratabiliyor.

Yaşanılan ortamlarda en uygun nem oranı yüzde 40, yüzde 50 olması gerekirken bundan daha fazla nemin olması rutubet ve küf oluşumlarına neden olabiliyor.

Rutubet, havadaki su buharına deniliyor. Uygun nem oranından yüksek nemin bulunduğu ortamlara rutubetli terimi kullanılıyor.

Mekân içinde, havada daha fazla rutubet olması durumunda havadaki rutubet duvarı etkiliyor.

Duvardaki rutubet duvar içine işlediğinde hem binanın ömrünü azaltıyor hem de bu yüzden ortamda oluşan rutubet binaya, eşyalara, mekandaki canlıların sağlıklarına zarar veriyor.

Özellikle mutfak, banyo ve tuvaletlerde rutubetli ortam oluştuğunda tavandaki rutubet üst katlara da zarar verebiliyor.

Havadaki su buharına rutubet demiştik. Rutubet insan ile hayvanların nefes alması ve bitkilerin foto sentez yapması, terlemesi, duş yapması, yemek yapılması, çamaşır yıkanması gibi günlük aktiviteler esnasında da oluşabiliyor.

Rutubet oluştuğunda ise ortamda çok pis bir koku meydana gelmekle beraberinde insan sağlığını da tehdit eder.

Rutubet kokusu giderme ise rutubet yaratacak kaynakların tespit edilerek gerekli çözümün yapılması ile gerçekleşiyor.

Bunların en önemlileri arasında ise rutubet kokusunu engelleyecek olan nem alma cihazları bulunuyor.

Profesyonel yardımın alındığı temizlik firmaları da rutubet giderme için gerekli çözümleri üretiyor ve rutubetli binaları ilk günkü haline getiriyor.

Rutubet Kokusu Nasıl Gider?
Odalardan birinde soba yanıyor diğer oda ısıtılmıyorsa böyle bir ev rutubet oluşumuna zemin hazırlar.

Ev yalıtımının iyi yapılmaması, pencere montajlarında hatalı bir uygulama yapılmış olması, Yağmurun duvarların içine işlemesi gibi sebepler de rutubet oluşumuna zemin hazırlar.

Bu tür binalarda havalandırma da yapsanız bulunulan mekânın temizliğine de gereken özeni gösterseniz nem alma cihazı kullanmadığınız sürece rutubet oluşumunu engellemeniz çok zordur.

Rutubet kokusu rutubet oluşumu olan yerlerde yaşandığı için rutubete dolayısı ile rutubet kokusuna en iyi çözüm izolasyon ve nem alma cihazlarının kullanılmasıdır.

Kullanacağınız ev tipi nem alma cihazı havadaki fazla nemi alarak nem miktarını olması gereken ölçülere getiriyor. İzolasyon ise yapıldığı andan sonra rutubet oluşumunu engelliyor.

Fakat evde rutubetli ortam varsa bunun da giderilmesi gerekiyor. Evde rutubet olduğunu anlamanın en kolay yolu çürük meyveye benzeyen kesif bir koku yayıyor olmasıdır.

Bu koku uzun süre kapalı kalan yerlerde dolap içlerinde ve benzeri yerlerde bulunuyor. Ayrıca duvar köşeleri ile pencere diplerinde küflenme oluşuyor.

Özellikle evin kuzeye bakan kısmı daha soğuk olduğu için rutubete daha çok maruz kalıyor.

Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir?

Rutubet kokusu giderme için profesyonel bir yardım alınarak dış cepheye izolasyon yapılması, duvar içine işleyen nemin kurutulması ve benzeri çözümler kalıcı çözümler arasında en önemlilerini oluşturuyor.

Evin sık sık havalandırılması, ısı yalıtım levhası kullanılması, nem alıcı cihazlar da rutubet kokusunu gideren ve rutubet oluşumunu engelleyen ya da geciktiren çözüm yolları arasında bulunuyor.

Rutubet kokusunu gidermek profesyonel olmayan kişiler tarafından bilinçsiz bir şekilde yapıldığında kalıcı bir çözüm bulunamayabiliyor.

Önemli evraklarınızı arşivlediğiniz depo rutubet oluşumu gerçekleşmişse evraklarınız zarar görebilir.

İş toplantılarının yapıldığı ofis rutubet yaratıyorsa bu durum işinize olumsuz bir şekilde yansıyabilir.

Bunları yaşamamak için profesyonel bir destek alarak, rutubet kokusu giderme işlemini bilinçli şekilde gerçekleştiren temizlik firmaları ile gerçekleştirmek mümkündür.

Bulunduğunuz ortamdaki rutubet kokusunu gidermek için size bir telefon kadar yakınız.

#rutubetkokusugiderme #rutubetkokusu #rutubetkokusunasılgiderilir