Gıda Sektöründe Ozonlama

Gıda Sektöründe Ozonlama

Anti bakteriyel özelliğinin yüksek olması sebebi ile gıda sektöründe ozonlama kullanılması son dönemlerde oldukça sık tercih edilmektedir.

Ozonun sadece genel temizlik yapılırken kullanıldığı kanısı yanlıştır. Özellikle gıda sektöründe de gıdaların yıkanmasında veya muhafaza edilen alanların temizliğinde ozonlu suyun ve ozon cihazlarının kullanılması gerekmektedir.

Ozon ile yapılan temizliğin sağlık açısından herhangi bir zararı yoktur. Temizliğin yanı sıra özellikle kuru gıda sektöründe ozon uygulamaları gıdaların kullanım sürelerinin uzun olması açısından oldukça önem arz etmektedir.

Gıda sektöründe özellikle gerekli izinlerin çıkması ile birlikte ozon kullanımı oldukça artmıştır.

Meyvelerin ve sebzelerin yeni topladığında üzerlerinde bakteri ve küf ile birlikte aynı zamanda da mikrop ve bakteriler ve gözle görülemeyecek kadar küçük böcekler bulunmaktadır.

Bunları sadece su ile yıkanması temizlendiği anlamına gelmemektedir.

Ayrıca meyve ve sebzeler bizlere ulaşana kadar soğuk hava depolarında veya ambarlarda bekletildiği için kullanım ömürlerini belirli bir süre ilk günkü gibi korumak gerekmektedir.

Bunun da ilaç kullanılarak yapılamayacağınız da belirtmek isteriz. Bu işlemler günümüzde sadece ozon yöntemi kullanılarak yapılabilmektedir.

Ozon sağlık açısında uygun olduğu için ve mucizevî şekilde gıdaların ilk günkü gibi korunmasına yardımcı olduğu için depolarda ve ambarlar ozon kullanımı tercih edilmektedir.

Gıda sektöründe ozon kullanımı uygulamaları gerek su ile karıştırılarak yıkama işlemlerinde gerekse ozon cihazları kullanımında yapılmaktadır.

Evlerinizde bile meyve ve sebzeleri yıkarken ne kadar dikkatli olduğunuzu biliyoruz.

Oysa ozon kullanımı sadece büyük üretim yerlerinde değil evlerde de su ile doğru oranda karıştırarak kullanılabilmektedir.

Temizlik sektöründe uzun yıllardır tercih edilen ozon kullanımı artık ülkemizde ve dünya çapında da gıda sektöründe de kullanılmaktadır.

Özellikle kuru gıda sektöründe kullanılan ozon uygulamalarının yapılması gıdaların sağlık açısında uygunluğunu ve temizliğini garanti altına almaktadır.

Ozon sadece uygulandığı alanı temizlediği için değil aynı zamanda kullanım ömrünü de ilk günkü gibi koruduğu için tercih edilmelidir.

Ozon kullanımında aklına takılan sorular için ozonlama firması olarak bizler ile iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz.

Gıda sektöründe yaşanılan en büyük sorunların başına önlenemeyen nem sorunu da gelmektedir bu soruna bağlı olarak da küçük böcekler ve mikroorganizmalar gıdalara sinebilmektedir.

Bunlar da gıdaların kullanım ömrünü kısaltarak çabuk bozulmasını ve kullanılmaz hale gelmesine sebep olabilmektedir.

Bu gibi sorunların önüne geçmek ve gıdalarda ortamdaki havadan kaynaklanan kokuların da giderilmesi için gıda sektöründe ozonlama işlemi yapılmalıdır.

Maliyet olarak sizlere kaybedeceğiniz zarardan daha az bir maliyet sunduğu ve garantili ve gözle görülür sonuçlar getirdiği için ozon uygulamasını tercih etmelisiniz.

Her sektörde kullanılabilen ve özellikle ülkemizde de ozon kullanımının gıdalar üzerinde gerçekleşmesi sizlere gerek kuru gıda gerekse sebze ve meyve ulaşımdan daha sağlıklı ürünler kullanmanızı sağlayacaktır.

Özellikle gıdaların muhafaza edildiği depolarda alınmayan önlemler veya yanlış alınan önlemler sebebi ile koku, bozulma, küf gibi gıdalar üzerinde dönülmeyen sorunlar ile karşılaşılabilmektedir.

Bunların önüne geçmek için ozonla gıda deposu koku alma işlemi yapılarak depoların hava sahaları gıdalar için mikroorganizmaları yok edecek ve oluşumunu engelleyecek hale getirilebilmektedir.

Gıda sektöründe özellikle depolarda saklanırken, taşıma işlemi yapılırken veya kısa süreli muhafaza edilirken gıdaların bozulma hızları sorun yaratabilmektedir.

Kuru gıdalarda veya bakliyatlarda ise nemden veya mikroorganizmalardan etkilenerek kısa süre bozulmasına rastlanmaktadır.

Bu gibi sorunlar ile karşılaşmamak için ozonla gıda deposu koku giderme işlemi yapılabilmektedir.

Kokuların bile yoğunlaştıkça mikrop üretimini hızlandırıldığı düşünülürse kokularında gıdalardan uzak tutulması ve engellenmesi, yok edilmesi için ozon uygulaması yapılmalıdır.

Gıda sektöründe ozonlama yapan firmaların arasında bizler ile iletişime geçerek ozon cihazlarının satışını ve kiralamasını ve ozon uygulaması yaptırmak için, uygulama fiyatları için bilgi alabilirsiniz.

Firmamızdan ozonlama cihazı temin edebileceğiniz gibi nem kurutma cihazı da uygun fiyatlar ile kiralayabileceğinizi hatırlatmak isteriz.

#gıdasektöründeozonlama #nemkurutmacihazı #gıdasektöründeozonkullanımı #ozon #ozonlama