Duvar Küf Giderme

Duvar Küf Giderme

Eğer yeni binaların duvarlarında küf oluşmaya başlamışsa bina yapımı esnasında gerçekleştirilen hatalı uygulamalar sonrası duvar küf giderme işlemi olacaktır.

Örneğin pencerenin hatalı montajı, su tesisatının sızdırması (kontrolünün yapılmaması ve sızdırdığının bu sebeple fark edilmemesi) bina kurumadan tamamlanması ve içinde inşaat esnasında kaynaklanan su birikintisinin kalması rutubet ve küf oluşumuna sebep olacaktır.

İklim koşullarına uygun inşaat kurallarının uygulanmaması gibi sebepler duvarda küflenmeye neden olabiliyor.

Ayrıca bina yalıtımının yapılmamış ya da eksik yapılmış olması da küflenmeye yol açıyor.

Bina duvarının kuzeyde bulunması, ortam neminin olması gerekenden fazla olması (normalde yüzde 50 civarında nem olması gerekiyor) canlıların nefes alması, yemek yapımı, duş almak, odaların eşit düzeyde ısıtılmaması, duvar yüzeylerinin suya maruz kalması (su tesisatının çatlaması ve duvara su sızması) veya odanın çok sıcak olması başta binanın kuzey tarafı olmak üzere soğuk duvarların terlemesine bu da havada su buharının oluşmasına neden olabiliyor ve bu su buharları uzun vadede duvarın nemlenmesine, rutubetlenmesine, küflenmesine yol açıyor.

Duvar küfleri binanın estetik görüntüsünü bozduğu gibi insan sağlığını olumsuz etkiliyor, pis bir koku yayıyor ve binanın ömrünü kısaltıyor. Bu yüzden duvar küfü yok etmek büyük önem taşıyor.

Küfler havasız ve nemli ortamları çok sevdikleri için bodrum ile banyoların duvarlarında daha sık oluşuyorlar.

Duvarda küf olduğu, duvarın renk değiştirmesi, ortamın kötü kokması gibi özelliklerden dolayı çabucak fark ediliyor.

Duvar küfü temizlemek için bazı pratik yöntemler olsa da sorunun asıl kaynağının çözümü için temizlik firmalarından profesyonel yardım alınması yerinde oluyor.

Küf önemsenmediği ve sorun kalıcı olarak giderilmediği takdirde özellikle yaşlılarda romatizma ve çocuklarda astım hastalığı başta olmak üzere çeşitli solunum yolları hastalıkları yaşanabiliyor.

Duvar küf giderme, ortamın havalandırılması ve evin temiz hava ile dolması sayesinde mümkün olabiliyor. Odadaki küf kokusu da havalandırma sayesinde yok olabiliyor.

Bazı durumlarda ise oda kokusu sürmek gerekiyor.

Havalandırma ve oda kokusu küf ile küf kokusunu çözmezse o zaman duvar küfü önlemek kuru buz, ozonlama ya da başka bir teknikle bu işi çözecek profesyonel temizlik ekiplerine düşüyor.

Temizlikten sonra ise sorunun esas kaynağı tespit edilerek gideriliyor ve gerekli tadilat işlemleri yapılarak küf sorunu yaşayan duvarlar ilk günkü kadar temiz ve estetik bir görüntüye sahip oluyor.

Duvar küfü giderme için esas sorunu çözmek ve profesyonel yardım almak küfü önlemek tek başına yeterli olmuyor.

Kişilerin de küf oluşumunun bir daha yaşanmaması için pratik önlemler alması gerekiyor.

Küf giderici nem alma cihazları ya da her gün odanın havalandırılması bu sebeple büyük önem taşıyor.

Havalandırmanın camları tamamen açarak yaklaşık 15 dakika ve günde 4 defa yapılması yeterli oluyor. Kışın soğuk aylarda ise günde 3 defa 5’er dakika havalandırmak küfü engelliyor.

Duvar küf önlemek konusunda zorluk yaşıyorsanız ve duvar küf giderme konusunda uzmanlığı olan profesyonellerden yararlanmak istiyorsanız size bir telefon kadar yakınız.

#duvarküfgiderme #duvarküfügiderme #duvarküfgidermecihazı #duvarküfügidermefirması